Waarom stoom

Stoomreinigers produceren stoom onder hoge druk (5 tot 10 bar)
De grote hitte van de waterdamp zorgt er voor dat vuil, olie en vet zeer makkelijk loskomt van het te reinigen oppervlak.
De stoom zorgt er als het ware voor dat de vervuiling ‘schrikt’ en loslaat. Tevens desinfecteert de droge, hete condens volgens de HACCP norm en doodt alle bacteriën. Zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen: met behulp van verschillende hulpstukken voor elke ondergrond.
Reinigen met stoom, ook wel vapor-cleaning  genoemd, is een milieuvriendelijke en snelle manier van grondig schoonmaken. Veel minder arbeidsintensief dan de ouderwetse schrobmethode. Minder milieubelastend doordat het gebruik van chemische reinigingsmiddelen veelal overbodig is. Dus stukken voordeliger!

Stofzuigen en dweilen in één handeling
Binnen het aanbod van reinigingsapparaten is de stoomstofzuiger niet meer weg te denken in de schoonmaakbranche. Het gemak van het stof-en waterzuigen in één handeling verdubbelt het werkgemak. Geen mop of dweil meer nodig, het vuil wordt direct opgezogen in de vuilwaterbak.

Waar voor te gebruiken?
Alle gladde ondergronden zoals sanitair, spiegels, ramen en tegelwanden worden glanzend  schoon met stoom.
Ook het streeploos reinigen van RVS (inox) oppervlakten behoort tot de mogelijkheid. Hete waterdamp verwijdert vet, vuil, op ovens en BBQ’s, reinigt tapijten, kleden, stoel, trap- en autobekleding, plafonds en sanitair. Stoomreiniging wordt zowel huishoudelijk als bedrijfsmatig ingezet.

Stoomstofzuiger TCE G40 plus